Főoldal Mi a Gilinda Start Gilinda Árazás GyIK Fiók Rólunk
Mi a Gilinda?

Miért fontos az írásbeli szerződés?

Megállapodtál a partnereddel, bízol a szavában, az együttműködés mindkét fél javát szolgálná. Miért nem elég hát, ha egyszerűen csak egymás tenyerébe csaptok? Természetesen megtehetitek, ám ez esetben olyan felesleges kockázatoknak teszitek ki magatokat, melyek egy aláírt szerződés esetén fel sem merülnének.

Az írásbeli szerződés igénye nem a bizalmatlanság jele, hanem a felelősségteljes döntéshoztalé. Egy olyan vállalkozás benyomását kelti, ahol működési folyamatok szervezettek, átláthatók és jogilag is biztos alapokon állnak.

Milyen a jó szerződés?

 1. Védi a megállapodásban részt vevőket
  A jó szerződés egyértelműen rögzíti, hogy ki és miért felelős, a felek mikor és mit várhatnak el egymástól. Amennyiben a megállapodásban foglaltak nem teljesülnek, írásos dokumentum birtokában a felek könnyebben érvényt szerezhetnek követeléseiknek.
 2. Tisztázza a megállapodás részleteit
  A jó szerződés kellően részletes, világos és egyértelműen tükrözi a felek akaratát. Kizárólag a szükséges információkat tartalmazza, de azokat teljeskörűen, és nem tartalmaz az együttműködést nehezítő, felesleges kitételeket. Segítségével elkerülhetők az értelmezési zavarok és félreértések.
 3. Megelőzi költséges peres eljárásokat
  A jó szerződés egyértelműen bizonyítja, hogy a felek miben állapodtak meg, ezért csökken az esélye annak, hogy szerződésszegés esetén a felek költséges és időigényes jogi/peres eljárásokban döntsék el vitáikat (vagy a szükségesnél tovább elhúzzák a pereskedést).
 4. Garantálja a titoktartást
  A jó szerződés lehetőséget biztosít arra, hogy a megosztásra kerülő érzékeny üzleti információkat titoktartási rendelkezésekkel védjük, és a megállapodást megszegő felet adott esetben felelősségre vonják.
 5. Tervezhetőbbé teszi a működést
  A jó szerződéssel megbízhatóbban kalkulálhatók a vállalkozás bevételei, iránymutatást ad a határidőkkel kapcsolatban, csökkenti a működési kockázatokat és rögzíti a szerződés felbontásásnak feltételeit és következményeit.
 6. Növeli a bizalmat a felek között
  A jó szerződés nyugalmat és biztonságot kínál a felek számára. Az írásban is elköteleződő partnerek kinyilvánítják, hogy akkor is teljesítik a megállapodásban foglaltakat, ha az valamilyen okból már kevésbé előnyös számukra.

Miért ne használjunk sablonokat?

A magas ügyvédi óradíjakkal szemben csábító alternatívának tűnhetnek a netről letölthető, ingyenes sablonok, azonban ezek távolról sem jelentenek optimális választást. Egy olyan szerződés, ami…

… kockázatos és káros is lehet a vállalkozás számára.

Sablonos megoldások helyett testre szabott dokumentumok

Miért ne terheljük a jogi osztályt?

A kétséges hitelességű, letölthető sablonok helyett megfelelő választásnak tűnhet, ha minden egyes üzleti dokumentum elkészítését professzionális jogi szakértőkre bízzuk, azonban ez sem jelent optimális megoldást.

Drága jogi szolgáltatások helyett költséghatékony és profi megoldás

Nézd meg csomagárainkat! Start Gilinda

Hogyan segít neked a Gilinda?

A céges dokumentumok, szerződések létrehozása során többféle elvárásnak/kihívásnak kell egyszerre megfelelni. A végeredmény legyen…

A Gilinda egyszerre teljesíti mindhárom elvárást. És még többet is.

Hogyan működik a Gilinda?

A Gilindaben minden dokumentum és szerződés előre meghatározott modulokból épül fel.

A dokumentum szerkesztése/létrehozása során ki kell választanod a rendelkezésre álló lehetőségek közül a neked megfelelő modulokat. Az egyes modulok kiválasztását rövid magyarázattal segítjük.

A rendszer lehetőséget nyújt egyedi szövegmodulok létrehozására, így a kész dokumentumok teljes mértékben az adott vállalkozás igényeihez alakíthatók.

Az ismétlődő adatokat elég egyszer rögzítened, a rendszer automatikusan kitölti a megfelelő helyeket. A szövegmodulok tartalmát rendszeresen ellenőrizzük, frissítjük és az aktuális jogi környezethez igazítjuk.

A Gilinda-val így akár percek alatt létrehozhatsz egy testre szabott és jogilag is kifogástalan céges dokumentumot.

Hogyan használd a Gilinda-t?

A szerződésgenerátorunk használata rendkívül egyszerű

 1. VÁLASZD KI a szükséges dokumentumot!
  A Dokumentumtárban a címek alatti rövid leírás segít a tájékozódásban.
 2. TÖLTSD KI a jobb oldali szövegmezőket!
  Válaszolj a kérdésekre és válaszd ki a szükséges tartalmi részeket.
 3. MENTSD EL piszkozatként a dokumentumot.
  Ha szerkesztést később folytatnád, nyisd meg újra és a kívánt helyen módosítsd a szöveget.
 4. OSZD MEG a dokumentumot, ha szükséges.
  A piszkozatot a munkatársaid, vagy az érintett felek is módosíthatják.
 5. NYOMTASD KI a kész dokumentumot.
  Ennyi.